top
0 Coşul meu

Trend Alert: Haine în carouri

Scris de: StarShinerS / 04.10.2021
Carourile reprezintă unul dintre cele mai populare imprimeuri ale modei, însă sunt ele în tendințe și sezonul toamnă / iarnă 2021? Așa cum am obișnuit dintotdeauna, vă incurajăm pe toate să purtați ceea ce vă face să vă simțiți confortabile și fericite. Așadar, carourile nu pot decât să îți invioreze ținuta și să îți dea încredere în tine!

Sunt carourile în tendințe sezonul acesta?
Carourile sunt de bază în modă, în special în sezoanele mai reci. Pentru sezonul toamnă / iarnă 2021, carourile, în orice formă a lor, sunt vii și vibrante. De la pantaloni până la rochii imprimate cu carouri, acestea sunt și acum prezente în toate colecțiile marilor case de modă, de unde ne-am inspirat și noi pentru a-ți aduce cele mai fresh trenduri de care să te bucuri tot sezonul. Dacă ești în căutare de look-uri fresh, pe care să le porți toată toamna rece, avem câteva idei de ținute în care să arăți ca o doamnă super stilată.
Există mai multe variante de carouri, printre care: houndstooth, glen plaid, checkerboard sau tabla de șah, tartan sau plaid, buffalo check, sheperd check, gingham check, window-pane, și tatersall. Pentru a le deosebi, îți oferim, nai jos, câteva informații legate de aspectul lor.
Glen Plaid
Cunoscut și sub numele de Carourile Prințului Țării Galilor, este un model realizat din carouri crestate în dimensiuni mari și mici. Provine din Valea Glenurquhart din Scoția, unde a fost folosit de Contesa de Seafield în secolul XIX-lea pentru a-și îmbrăca gardienii. Ulterior, a fost popularizat de către Edward al VIII-lea, prințul Țării Galilor în anii 1920. Carourile Glen vin, de regulă, în alb și negru. Modelul este și el folosit la articole office, sacouri.

Checkerboard sau tabla de șah
Așa cum sugerează și numele, acest model de carouri alb – negru seamănă cu tabla de șah sau cu steagul de la linia de sosire la Formula 1. Carourile sunt pătrate, de dimensiuni egale, plasate în poziții alternate.

Tartan / Plaid
Modelul tartan este format din linii încrucișate, de diferite lățimi, în diferite culori, în timp de varianta plaid se referă, în mod tradițional, la o bucată de pânză purtată de scoțieni, care are un model tartan. Cuvântul plaid (carouri) provine din gaelicul plaide, care înseamnă pătură. De aici și denumirea de plaids a păturilor din Scoția.
În zilele noastre, plaid a devenit sinonim cu tartan, în special în SUA. Unul dintre cele mai faimoase modele de tartan este cel folosit de brand-ul internațional Burberry. Îl recunoașteți din trench-urile și eșarfele mărcii.

Buffalo check
Modelul Buffalo (bivol) are carouri negre pe fundal roșu. Numele vine de la un designer cu sediul Woolrich Woolen Mill, din Woolrich, Pennsylavnia, care a copiat modelul din Scoția în jurul anului 1850 și l-a numit după turma sa de bivoli. Cămășile cu aceste carouri au devenit populare rapid printre pădurarii din regiune și au ajuns la modă în anii 90.

Sheperd Check
Numit și tartan de graniță, carourile Sheperd sunt asemănătoare cu cele Gingham, cu excepția țesăturii vizibile. Numele este derivat din carota purtată de ciobani pe dealurile granițelor scoțiene.

Gingham Check
Gingham a fost, inițial, o țesătură fabricată din fire de bumbac amestecate. Procesul de țesere a gingham-ului se realizează pe un fundal alb. Nivel de transparență variază, în funcție de culoarea utilizată.

Windowpane
Acest model seamănă cu geamurile ferestrelor, cu benzi subțiri, de culoare deschisă, care formează carouri destul de mari pe un fundal solid.

Tatersall
Numele vine de la piața de cai din Londra, Tatersall, unde materialul cu acest model a fost vândut în secolul al XVII-lea și folosit pentru a acoperi caii. Se remarcă prin liniile sale distanțate uniform, alternând culori deschise pe fundal alb.


Unde și cum purtăm carourile?
Nu evita carourile de teama că ai putea alege greșit. Pentru o persoană care nu îndrăznește foarte mult, combinația stilistică a unei piese vestimentare în carouri cu o altă piesă vestimentară în culori neutre, fără imprimeu, este alegerea perfectă. De asemenea, dacă te regăsești în această categorie, poți opta pentru combinația carourilor cu o nuanță deja existentă în imprimeu.
Alege-ți cu atenție tipul de carouri pe care dorești să îl porți pentru a nu crea ținutei un aspect sărăcăcios. Optează pentru materiale naturale, precum bumbac sau lână. Apoi, gândește-te cât imprimeu vrei să folosești în ținută. Poți opta pentru o singură piesă vestimentară, precum un palton, care să seteze focurul ținutei tale.


Pentru birou, alege carourile houndstooth / dogtooth, model caracterizat prin carouri uniforme alb / negru.

Totodată, carourile se poartă foarte mult la școală, de publicul tânăr. Combinația cea mai bună pentru un look casual o reprezintă cea tip rock, în care poți opta pentru o piesă vestimentară în carouri, căreia să îi adaugi o geacă tip biker din imitație de piele și o pereche de ghete în același stil.


Dacă încă nu ai în garderoba ta niciun articol vestimentar în carouri, este momentul să îți achiziționezi chiar acum una dintre propunerile noastre.
BranduriStarShinerSExclusivSunShineAna RaduPrettyGirlFofyTop SecretArtistaSherri HillCosita LindaLady Pandora