top
0 Coşul meu

De ce purtăm haine din BUMBAC vara?

Scris de: StarShinerS / 17.06.2021
Țesătura din bumbac este naturală și este cea mai potrivită pentru confecționarea rochiilor de vară. Acestea sunt ușoare și lejere, un adevărat must-have în acest sezon cald. Cu toate acestea, există și bumbacul mai gros, care este ideal pentru clima rece.

Atunci când ne cumpărăm haine, totul contează: croiul, culoarea, modul în care se așează pe corp, dar și în care se potrivește cu tonul pielii. Vara aceasta, tendințele sunt variate, vedem multe rochii midi, cropped tops și bluze confectionate din bumbac pur 100%.


Bumbacul: Avantaje și dezavantaje
Bumbacul este:
- moale și respirabil, adică aerul poate intra lejer prin țesătură, ceea ce face ca umezeala să se evapore
- ușor de curățat și de spălat în mașina de rufe
- ultra versatil
- potrivit pentru copii și pentru persoane cu piele sensibilă și alergii

Pe de altă parte, dezavantajele bumbacului sunt și ele câteva:
- culoarea din țesătură nu durează atât de mult (se estompează în timp)
- se șifonează mai ușor
- haine din bumbac se pot micșora la temperaturi ridicate în timpul spălării

Cum curățăm hainele din bumbac?
În funcție de densitatea bumbacului, fie că vorbim de bumbacul subțire sau mai dens, recomandăm să se trateze cu grijă pentru a evita inclusiv rupturile. Bumbacul se poate spăla atât manual (în special bumbacul subțire), cât și la mașina de spălat rufe. Bumbacul gros, precum pânza poate fi spălat la mașina de rufe la temperaturi între 40-60 grade și, ulterior, călcate la cald.

Nu este nimic mai supărător decât o rochie care nu ți se potrivește atunci când o scoți dintr-o mașină de spălat. Așadar, vă rugăm să nu uitați să vă spălați și să călcați țesătura de bumbac înainte de orice, pentru a nu se micșora.

Rochii din bumbac


Topuri și bluze din bumbac


Treninguri din bumbac


Tricouri din bumbac organic. Completează-ți ținuta cu unul dintre tricourile noastre din bumbac organic, care este cultivat folosind metode și materiale care au un impact nesemnificativ asupra mediului. În plus, pentru unicitatea articolelor noastre vestimentare, te poți bucura de broderiile create direct în atelierele noastre.
BranduriStarShinerSExclusivSunShineAna RaduPrettyGirlFofyTop SecretArtistaSherri HillCosita LindaLady Pandora